Quit your dayjob, Peter Settman!

SVT senaste storsatsning som ska locka hem miljoner -tvtittare varje söndagkväll heter Minuten och leds av hela Sveriges tv-älskling Peter Settman. Allt han tar i brukar bli guld värt och ett tag var han nästan lika hausad och överskattad som Robyn är idag. Båda verkar veta vad den medvetna svennen där hemma vill ha: något som inte är superamerikanskt så att vi känner oss som copycats, utan något genuint svenskt, för det blir alltid internationellt gångbart. Svensk standard håller hög klass och det vet resten av världen. Att det sedan blir skrämmande likt sin amerikanska version visar bara hur bra och svenskt man har gjort det.

Enligt SVT är Minuten "en gameshow med nervpirrande och smått knasiga tävlingsmoment." Det går ut på att under en minut klara av en utmaning. En helt uppskruvad och troligen ADHD-diagnostiserad deltagare ska på bästa sändningstid få sin koordination, precision och inlärningsförmåga prövad. Utmaningarna varierar i svårighetsgrad och ju fler utmaningar man klarar av desto större blir prispotten, som landar på 250 000 kronor.

Några av de knasiga tävlingsmomenten är att blåsa på spelkort tills det återstår ett kort från högen, blåsa ner pingisbollar i ett glas vatten (tydligen är utblåsning och pingisbollar frekvent återkommande i programmet), skjuta ner tomma burkar med gummisnoddar, eller "very good, gummisnodd" som utmaningen heter. På riktigt. Det låter så spännande att programmet borde vara barnförbjudet och tv-hallåorna gå ut med varningar till känsliga tittare, gravida och hjärtsjuka att underhållas på egen risk.

Dessa übersvåra utmaningar kan tydligen inte vem som helst klara av. Därför har SVT haft en uttagningsrunda och de lyckligt lottade har fått åka på träningsläger för att öva upp sina skills och bli bäst i Sverige på att blåsa pingisbollar.

Något som också bör uppmärksammas är programmets inramning. Med en snygg studio och en metallisk röst som ska förklara tävlingsmanualen med hjälp av 3D-grafik är man inte långt ifrån ejakulation. Stöten kommer när Peter Settman vänder sig om i 3/4-läge mot kameran och pratar lite med TV-tittarna. Då vet man att man fått valuta för pengarna.

ps
Peter Settman bör säga upp sig!

Peter Settman, du är ansvarig för att ha tagit hit detta program från USA (som ironiskt nog är en svensk idé). Bara för att Filip och Fredrik larvar runt hela tiden och gör ganska meningslösa saker behöver det inte betyda att du också kan göra det. De har en självdistans och gör det med glimten i ögat. Men du är allvarlig när du ger tips på hur man ska skjuta ner burkar med gummisnoddar. Därför bör du säga upp dig från ditt jobb!

Bloggen rekommenderar nytt jobb: Lekledare på finlandsfärjan. Där kan du vara hur innovativ du vill, det är ändå ingen (nykter) som kommer att ställa dig till svars!

Quit your dayjob, nationella försäkringssamordnaren Cecilia Udin

Cecilia Udin är nationell försäkringssamordnare och ska på regeringens uppdrag se till att försäkringssystemet sköts så effektivt som möjligt. Hon ska se till att det "generösa" statliga skyddsnätet inte utnyttjas. Arbetsförmågebegreppet ska inte vara medicinskt utan en politisk avvägning, som regeringen bestämmer om.

Från och med årsskiftet kommer Försäkringskassan helt ta över bedömningen av sjukas arbetsförmåga från läkarna. Fram tills nu har det varit så att läkarna gjort en bedömning på vilken nivå den sjukes arbetsförmåga är, men från och med första januari så får dessa utredningsläkare inte uttala sig om det.
Cecilia Udin tror att det kommer att ge en mer rättvis bild av den sjukes situation. Hon säger att det kommer vara upp till Försäkringskassans handläggare att bedöma om man kan jobba eller inte. Läkarna fråntas helt och hållet det ansvaret. Enligt henne är syftet "att bedömningarna ska bli mer i enlighet med den nya sjukförsäkringen."

Fru Udin fungerar som en utmärkt "livscoach" till läkarna när hon uppmanar dem till att se vad deras patienter kan göra, inte vad de inte klarar av. Glaset är halvfullt helt enkelt. Att läkarna är kritiska till att de ska utreda sjukskrivna utan någon rättighet att bedöma arbetsförmågan spelar i det här fallet ingen roll.


Same same but different?

Cecilia Udin sköter faktiskt sitt jobb alldeles utmärkt,, så egentligen borde jag inte be henne att säga upp sig. Hon har helt rätt när hon säger att man kommer att ge en mer rättvis bild av den sjukes situation. Som det är nu kan ju sjuka människor få för sig att få ersättning när de blir sjukskrivna. Hur befängt är inte det?!

Jag menar, om du bara är deprimerad för att din dotter tagit självmord, har kronisk smärta i axlar, rygg, nacke, armar, har svåra värkar vid graviditet eller har något så löjligt som en tumör (Akromelagi) vilket gör att du får en allvarlig kronisk skada och bestående mer för livet, ska du inte komma här och tro att du inte kan jobba! Glaset är ju för fan halvfullt!!!

Bloggen rekommenderar nytt jobb till Cecilia Udin: Läkare för Försäkringskassan. Lättaste jobbet ever, behöver bara ha en stämpel "Work or die tryin" på skrivbordet.

Quit your dayjob, bitr. finansminster Peter Norman

Biträdande finansminister Peter Norman är mannen som har ansvar för Teliasonera-portföljen. Teliasonera är ett halvstatligt folkaktiebolag, vilket betyder att företagets vinster går till den svenska statskassan. Teliasonera är i sin stor delägare i Turkcell, som äger 80% av det vitryska operatörsföretaget Best/Life. Fett krångliga ägarstrukturer, eller hur?


Peter Norman, en diktators bästa vän.

Men varför ska Peter Norman säga upp sig då? Här ska ni få lite matnyttig information för vad han är ansvarig för.
Från operatören Best /Life i Vitryssland, även kallad Europas sista diktatur, löper trådarna hela vägen från diktatorn Lukasjenko via det halvstatliga folkaktiebolaget Teliasonera in i det svenska regeringskansliet Rosenbad och Sveriges statskassa. Men dessa pengar kommer inte in genom"sjyssta" telefondeal som "iPhone för 299kr/mån inkl. allt" sålda av slibbiga typer i förortens köpcentrum (fakturan slutar ändå på 1200kr/mån av någon konstig anledning).


Lukasjenko, vitrysk diktator som gör affärer med svenska staten.

Orsaken till att vitryssarna är så intresserade av dessa tjänster är för att de kan användas för avlyssning och elektronisk övervakning. Med andra ord: De tjänster som Teliasonera tillhandahåller används av en diktator (och KGB, så jävla kalla kriget-retro) till att hålla koll på sitt folk, så att de inte får några tokiga ideer för sig, som att kräva demokrati eller yttrandefrihet eller helt enkelt stå upp för sina mänskliga rättigheter.

Information is the new religion, bitches.

Enligt utrikesdepartementet konstateras att ”situationen vad gäller demokrati och mänskliga rättigheter har gradvis försämrats i Vitryssland. Det råder stora brister vad gäller rättssäkerhet, förenings-, press- och yttrandefrihet. Den ideologiska styrningen av det vitryska samhället har skärpts på senare år och all verksamhet som inte direkt är under statlig kontroll uppfattas som ett hot.”

Staten har storslagna ambitioner som ägare, bland annat skriver man ”Att vara en professionell ägare innebär för oss att också ta ansvar för samhällsfrågor. Vi förväntar oss att de statligt ägda företagen ska vara föredömen på området.”


Skitbra jobbat där staten, ett tag var vi oroliga att ni tillhandahöll teknik som möjliggjorde att den vitryska diktaturen kunde spionera på sin egen befolkning. Men nu vet vi bättre. Peter Norman är inte bara företrädare för Teliasonera, utan han är rättkämpe och sprider den svenska demokratin till de som behöver det mest.

 

Det Teliasonera egentligen har gjort är mycket större än att bara låta vitryssarna prata billiga mobilsamtal. De har genom Vitrysslands fria marknad (oh, praise the marknad, hallelujah) introducerat det bästa den svenska regeringen har att erbjuda: FRA-lagen. FRA är Försvarets Radionstalt. De har tillgång till all kabelburen kommunikation som passerar Sveriges gränser. Nästan all kommunikation, även inhemsk, passerar idag gränsen och kan därmed avlyssnas: e-post, sms, webbtrafik, chattar och mobil- och telefonsamtal.


Bloggen tycker att Peter Norman ska säga upp sig från sitt jobb som biträdande finansminister. Som biträdande finansminister är han en offentlig person, och det kommer bli allt svårare att hålla på med sånna här skumma affärer.

Bloggen rekommenderar: KGB-spion i Sverige. Han har redan de rätta kontakterna.

Läs mer om misären här.

Quit your dayjob, rasbiolog Ulf Nilson

Egentligen hade jag tänkt att göra ett långt och ingående inlägg om hur farligt det är att skuldbelägga en grupp människor för något en individ gjort, dra paralleler till skjutningarna i Malmö, mordet på Anna Lind, Baader-Mainhofs terrorverk i Sverige etc. Men det känns liksom inte lönt. Efter att ha läst Ulf Nilsons krönika "Ingen risk att de militanta muslimerna lyckas i sin avsikt" (och kräkts lite i munnen på grund av det), så tyckte jag att det helt enkelt inte var värt det. Trots detta, så ska herr Nilson få sig en känga av bloggen.

Så, vad är det som denna 77-åriga krönikör säger som gör att han borde "quit his dayjob"?  Till att börja med är han faktiskt 77 år, så han borde gått i pension för länge sen och varit smygrasist som många andra gamla bittra pensionärer. Men vi låter det vara, det är bara bra att vita medelklassmän får synas i debatten, jag menar de är ju en klar minoritet som aldrig får medial exponering.

Expressens tillförordnade chefredaktör Per-Anders Broberg försvarar utgivningen med att dunka Nilson i ryggen och berätta att:
"detta (
stor personlig frihet att skriva vad som helst så länge det är inom ramen för tryckfrihetsförordningen) har Ulf Nilson gjort i många år i Expressen och hans läsare känner honom som engagerad i frågor kring utrikespolitik och ett svenskt samhälle i förändring.

Men frågan är om hans läsare är lika förtjusta i Nilsons åsikter. Egentligen vet jag inte var jag ska börja i hans potpurri av dynga i krönikan, men här kommer två fina citat från Expressens största stjärna:

Best of Ulf Nilsons krönika:

* ”Vi tafsar oss fram mot förståelse – något som alla fanatiker föraktar – med hjälp av krav på förbud mot morgonbön i skolan och diskrimineringsombudsmannen kallar personalens julklappar för ’vinterpresenter’ (det dummaste jag hört).
Ja, herrejävlar, ibland får man ett obehagligt intryck av att många svenskar på något underligt sätt vill avskaffa sig själva”.

Det här låter väldigt likt det Sverigedemokraterna skriver på sin hemsida: I dagens Sverige förringas och förnekas det svenska kulturarvet och den svenska identiteten till förmån för utländska kulturer.Det är inte så lätt att se skillnad. Ulf eller Jimmie? Jimmie eller Ulf? Jag kan dock inte ta åt mig äran för detta, utan Anders Gustavsson från ETC gör det väldigt bra.

* ”Sverige har sen länge minskande befolkning, ja, om vi ser till pursvenskar. Varje par föder statistiskt sett färre än två barn, lika med minskning. Våra invandrare, numera omkring 20 procent, av vilka 400 000 muslimer (varav de allra flesta naturligtvis inte är islamister), föder betydligt fler. Det är oundvikligt att det muslimska inflytandet växer.”

Äntligen någon som vågar prata om det muslimska övertagandet i Sverige! Det har i princip varit helt nedtystat  av etablissemanget. Jag har då aldrig läst eller hört någonstans om att muslimerna är vårt största hot. Tack Ulf Nilson. Men Uffe, vad säger du till Gunnar Andersson, professor i demografi som säger att muslimer, eller invandrare i Sverige överhuvudtaget inte föder fler barn än "pursvenskar"? Det ingår i hans arbetsuppgifter att år ut och år in jobba 8 timmar om dagen för att få fram säkerställda siffror om befolkningsstatistik. Men Ulf Nilson, briljant journalist som han är har redan räknat ut det hela på sitt egna lilla sätt. Titta 1.01 in i det här klippet så får ni se vad Gunnar Andersson säger.

Ulf Nilson, din rasbiolog i nöden!
Ulf Nilson, din rasbiolog i nöden!

Bloggen vill, vänlig men bestämt be herr Nilson att "Quit his dayjob". Världen behöver inte ännu en islamofobisk spekulant som skriver dynga och får dessutom betalt för det.
Bloggen rekommenderar nytt jobb: Dra igång det rasbiologiska institutet igen. Om vi ändå ska särskilja vilka som är "pursvenska" och vilka som är blodstörstande islamister så är det lika bra att vi gör det i statens namn.

Quit yourdayjob, snuskpräst!

Det verkar som om även kyrkans män gillar klassiska svenska verk. Enligt DN så ska en svensk präst under en resa med en grupp ungdomar ungdomar till ett kloster i Frankrike haft på sig en T-shirt med texten "Fäbodjäntan – äkta svensk hårdporr". Bilden ska hittats på prästens Facebooksida. Nu har en person anmält detta bus till kyrkans egna instans, Domkapitlet. Det är ju inte direkt olagligt att ha på sig en T-shirt med en filmtitel på, men att byta ut prästkragen mot en sådan T-shirt kanske inte gillas av Svenska kyrkans biskop Eva Brunne.


Prästens t-shirt.
För er som inte vet vad Fäbodjäntan från 1978 handlar om förutom att pippa, så ska ni få ett litet urklipp från Wikipedia:

"Handlingen utspelar sig i lantlig dalamiljö. I en av byggnaderna i filmen förvaras ett gammalt horn. Enligt legenden förde vikingar med sig detta horn på sina färder. När man återvände till bygden skulle de blåsa i hornet, varvid de hemmavarande kvinnorna gick ner till stranden för att möta sina män och för att älska. Hornet testas och de medverkandes reaktion vittnar om att legenden är sann."

Denna svenska succefilm har exporterats till USA och Storbritannien där den går under namnet Come and Blow the Horn. Sant på så många nivåer.

Helt klart är att denna präst är av hednisk karaktär. Att blåsa i horn är inget Svenska kyrkan accepterar, det såg man till för ca 1000 år sedan när man avlägsnade alla vikingar från Sverige och såg till att Jesus blev vår homie. Nu verkar det däremot som om man inte lyckades få bort alla vikingar. En liten klick har levt ett tyst och skyddat liv långt in i Orsas skogar i Dalarna där man praktiserar nordisk mytologi för att en dag hoppas komma till Valhall. Man har till och med lyckats infiltrera kyrkan med att få en person bli utnämnd som präst. Precis som Dan Brown i boken Da Vinci-koden låter oss förstå att det finns massa dolda symboler i Da Vincis verk, låter denna präst oss förstå att det finns en och annan dold hednisk tro i den kristna läran. Det är bara det att de gör det på olika sätt.

Bloggen tycker att en hednisk viking inte ska få vara präst i Svenska kyrkan, så det är dags för honom att "Quit his dayjob".
Bloggen rekommenderar: Bli katolsk präst i stället. De har en helt annan syn på det där med sex. Att ha åkt till Frankrike med unga pojkar (strunta i flickorna) och haft porr på t-shirten kan ju bara ge maximal credd bland katolska prästerna.

Quit your dayjob, rasistrektorn på Dammhagsskolan!

Bakgrund
Landskrona, staden som tagit täten som Sveriges mest ocharmiga stad nummer ett med Sverigedemokrater springandes runt i kommunkorridorerna och en hög arbetslöshet, verkar endast hamna i medias fokus när misärens fula tryne visar sig. Nu har kommunens grundskola (klass 7-9) Dammhagsskolan gjort bästa möjliga reklam för främlingsfientliga och rasister som tycker att "att det får vara nog nu" och att invandrare bara är "parasiter". Det har kommit fram att flera lärare uttalat sig diskriminerande, kränkande och rasistiskt gentemot skolans elever.
Bland annat ska lärare ha sagt att "alla muslimer är terrorister" och att eleverna inte är välkomna i Sverige och borde därför flytta tillbaka "hem". Detta trots att många av dem är födda i Landskrona. Andra lärare och före detta anställda vittnar om vissa lärares rasistiska glåpord som man sagt både till elever och bakom deras ryggar:"Jag kan inte ta hand om alla barns som trillar in i Sverige" eller "ut med dom jävla aporna".

Dammhagsskolan har 79% elever med utländskt påbrå, något som alltså tydligen inte uppskattas av de s.k. pedagogerna. Skolan har haft problem med "oroligheter" och skadegörelser enligt Skolfront och brandlarmet går ofta.

Patrik Helgesson
Patrik Helgesson, rektor för Dammhögsskolan.

När en av skolans rektorer, Patrik Helgesson, får frågan om det finns lärare på skolan som behandlar elever rasistiskt ljuger han rakt upp i kameran med ett tydligt (så tydligt som skånskan tillåter iaf) "nej". Han förbiser helt och hållet det brev som flertalet föräldrar skickade till skolledningen redan i mars, där man uttryckte sin oro över elevernas arbetsmiljö. Bland annat skrev man:



"Våra barn uttrycker ofta en känsla av att vara diskriminerade och orättvist behandlade av sina lärare på skolan och detta är inget nytt för oss. Utöver det känner barnen sig hindrade att berätta för skolledningen vad som sker i klassrummen eller alternativt låter oss föräldrar ta tag i det, i rädsla för att råka ut för repressalier i efterhand."


Kommentar
För det första, det är upp till var och en att tolka läroplanen som han eller hon vill. På Dammhagsskolan verkar personalen ha en väldigt enig syn på hur man ska tillämpa läroplanen. Bland annat står det att "Skolan har en viktig uppgift när det gäller att förmedla och hos eleverna förankra de grundläggande värden som vårt samhällsliv vilar på. I överensstämmelse med den etik som förvaltats av kristen tradition och
västerländsk humanism sker detta genom individens fostran till rättskänsla,
generositet, tolerans och ansvarstagande.
"
Och det har de gjort med bravur! Landskrona, i hård konkurrens med Bromölla, Bjuv, Vellinge och Sjöbo om Skånes största rövhål har tagit sin medborgerliga uppgift på allvar när de förankrat de grundläggande värden som deras samhällsliv vilar på. Man har systematiskt under flera års tid sett till att "blattarna" fått klart för sig att de är andra klassens medborgare, inte välkomna till paradiset Landskrona där allt var frid och fröjd innan muslimerna och kosovoalbanerna kom dit. Att Landskronas ekonomi har hamnat i fritt fall sedan början av nittiotalet med tretusen jobb som gått förlorade pga de nerlagda varven och att ingen stad drabbats lika hårt av industridöden hör liksom inte till.

Eller, så är det helt enkelt så att en stor del av personalen i Dammhagsskolan är idiotiska rasister. Och det yttersta ansvaret vilar då på rektorn och han verkar ju tycka att skolan fungerar kanonbra.

Nej du, Patrik Helgesson, det är dags för dig att quit your dayjob! På vägen till Arbetsförmedlingen kan du ta med dig några av dina kollegor som står för de rasistiska uttalandena.

Bloggen rekommenderar nytt jobb: Fönsterputsare. Då kan Helgesson prata hur mycket skit som helst till fönstren.

Quit your dayjob, Justin Garcia!

Det bästa som hänt Sverige sedan skivat bröd, Expressen, har tagit sitt folkbildande ansvar till det yttersta och publicerat en banbrytande artikel om varför man är otrogen. Enligt ett gäng briljanta forskare på State University of New York, bland annat Justin Garcia har man kommit fram till att det beror på ens gener!

Enligt Garcia så är varje fjärde människa född till att bli otrogen.
Det räcker med att man drar till med en okänd term som ingen vanlig dödlig begriper sig på för att vinna legitimitet åt sitt påstående:
"Det är en variant av genen DRD4 som gör att risken för att vara otrogen fördubblas. Man känner ett behov av att vara otrogen, lite som talessättet "en gång otrogen, alltid otrogen"." säger Garcia.
DRD4, det låter ju som något smarta forskare skulle ha upptäckt, så visst ligger det något i det de säger. Jag menar, vi vet ju alla att DRD4-genen är lite klurig, för en annan variant av den genen gör så att man helt plötsligt blir mer benägen att producera opium. Av någon konstig anledning är det många i Afghanistan som har den genen, men det är ändå vetenskapligt bevisat!

Det Garcia och resten av forskarna i New York har missat totalt är anledningen till att man(nen) är otrogen. Det beror inte på någon gen eller annat hokuspokus i kroppen. Istället bör man vända blickarna f.d supermodellen Tyra Banks och hennes program Top Model. År efter år letar hon fram ett gäng "barely 18-girls" som hon piskar fram till att bli americas next top model för att sälja mascara, shampoo och underkläder. I varje avsnitt får dessa unga, fräscha, smala tjejer ta på sig så lite kläder som möjligt (more skin är 2011) för att bli fotade i ställningar de inte ens visste att de själva behärskade.
Yoga do pay off.

Hur det fungerar i förhållandet
Tjejerna i förhållandet tittar på Top Model för att det ingår i tjejkontraktet man fick skriva på med djävulen efter första menstruationen, och killarna i förhållandet sitter bredvid och glor på lite hederlig titts and ass. Win-win-situation för båda liksom.
Men, resultatet av detta blir att ingen av parterna får det de matas att vara ute efter. Tjejen i förhållandet vill ha uppmärksamhet för sitt utseende, för det är ju det enda Tyra Banks dockor får i programmet, medan killarna ser på tjejen bredvid och märker att hon inte är ett dugg lik tjejerna på Top Model. Då gäller det att hitta någon som åtminstone ser fräschare och mer livligare ut än flickvännen som sitter i soffan med rosa mjukisbyxor och totalt osminkad vräker i sig chips.

Detta är svaret till varför folk är otrogna, Justin Garcia. Därför föreslår bloggen att du borde ta och göra något vettigare med de anslag ni får och därmed quit your dayjob!
Bloggen rekommenderar: Rådgivare åt Tiger Woods.


Quit your dayjob, finansborgarråd Sten Nordin!

Du kanske inte vet vem Sten Nordin är, men man kan kort och gott sammanfatta honom som moderaten som styr Stockholm. Han är nämligen finansborgarråd i Stockholm Stad och ser till att väljarna får valuta för pengarna.

Men i sin iver att sälja ut allt till högst bjudande har Moderaterna och Nordin lyckats med att sätta sig själva i rejäl knipa.

År 2007 såldes Centrumkompaniets tio köpcentrum till Boultbee. Det höjdes massor med röster, bland annat från Dagens Handel, som skrev
Både handlare, partikollegor och medborgare uppges ha hört av sig till Stockholms stad för att varna för Boultbee. Enligt tidningen hade staden fått ett tiotal referenser från olika svenska städer av fastighetsbolaget. Av dem är det bara en person som minns sig eventuellt ha blivit uppringd inför affären, ingen av referenserna minns sig heller ha blivit tillfrågad om att vara referens för Boultbee.

Att varningsklockorna inte hördes då kan vara logiskt ur Sten Nordins-perspektiv. De fick faktiskt ca 3 miljarder mer än vad man krävde och affären landade på 10,4 miljarder kronor. Då tyckte Per Blomstrand, vice vd för Stockholms stadshus AB att det räckte med ett muntligt avtal om krav på fastighetsutveckling av centrumen! Egentligen ville han nog spotta i handflatan och skaka hand som på den gamla goda tiden, men i virustider med SARS, fågel och svininfluensa så tänkte han en andra gång. Klokt där Blomstrand.

Av dessa 10,4 miljarder så finansierade den så oerhört seriösa aktören Boutlbee med lån från externa långivare till 90,6 procent. Det egna kapitalet var endast 1,9 miljoner kronor av balansomslutningens 2,9 miljarder.

Försäljningen av Centrumkompaniets tio köpcentrum till Boultbee har inneburit försämrad lokal service runt om i Stockholm och ett svårare näringslivsklimat för handeln. Detta har tydligt framgått i Svenska Dagbladets granskning av affären.

Oppositionsborgarråd Tomas Rudin säger det bäst:

Boultbee är ett företag som tydligt exemplifierar den typ av beteende som orsakade finanskraschen. Fastigheter och bolag övervärderas och belånas sedan till nästan tjugo gånger den egna insatsen. När sedan kraven på lönsamhet kommer krävs stora nedskärningar och höjda hyror. Att som kommun blanda sig in i denna typ av affärer är ansvarslöst. När pengarna nu inte räcker till hamnar notan hos handlarna och till slut hos alla de som är kunder i dessa center.

I en intervju i SvD 26/11 påskiner finansborgarrådet Sten Nordin (M) att alla problem är lösta, eftersom Boultbee är beredd att ha ett möte med kommunen om utvecklingen av centren. Samtidigt säger dock Boultbees ägare att de vill att kommunen ska betala för denna utveckling. Det kan knappast tolkas som att det finns en vilja till bot och bättring. Det är vaga utfästelser utan förpliktelser.




Så Sten Nordin, its time to quit your dayjob!
Bloggen föreslår: Slipsförsäljare i Liljeholmens centrum.




Quit your dayjob, yrkesmördande "El Ponchis"!

Först ut i "quit your dayjob"-serien är ingen mindre än den 14-åriga yrkesmördaren "El Ponchis".

Enligt Aftonbladet så är han den mexikanska knarkmaffians mördare. Han ska ha kidnappats som 11-åring och drogats vid avrättningarna.

Att en 14-åring (eller någon anna för den delen) ska tvingas till att mörda
människor låter inte som det bästa jobbet i någons öron. Hans arbetsgivare har säkert lytt svenska regeringens alla lovord om instegsjobb och ungdomslöner, då han endast fick 3 000 dollar för att utföra ett mord.


Så "El Ponchis", dags att sluta mörda, quit your dayjob!

Välkommen till "quit your dayjob"!

Det finns ett engelskt uttryck som lyder "Dont quit your dayjob". Det syftar på att man är dålig på någonting annat än det man jobbar med, t.ex. att sjunga. Så därför bör man inte säga upp säg från sitt jobb för att jaga sin dröm om att bli popstjärna, för man kan inte sjunga helt enkelt.

Den här bloggen har en motsatt funktion. Här vill vi uppmana folk att sluta med sina riktiga jobb, för att de är så usla på det. Helst får de flytta till Sveg och börja jobba i en lagerlokal eller något, bara de lämnar jobbet!


RSS 2.0