Quit yourdayjob, snuskpräst!

Det verkar som om även kyrkans män gillar klassiska svenska verk. Enligt DN så ska en svensk präst under en resa med en grupp ungdomar ungdomar till ett kloster i Frankrike haft på sig en T-shirt med texten "Fäbodjäntan – äkta svensk hårdporr". Bilden ska hittats på prästens Facebooksida. Nu har en person anmält detta bus till kyrkans egna instans, Domkapitlet. Det är ju inte direkt olagligt att ha på sig en T-shirt med en filmtitel på, men att byta ut prästkragen mot en sådan T-shirt kanske inte gillas av Svenska kyrkans biskop Eva Brunne.


Prästens t-shirt.
För er som inte vet vad Fäbodjäntan från 1978 handlar om förutom att pippa, så ska ni få ett litet urklipp från Wikipedia:

"Handlingen utspelar sig i lantlig dalamiljö. I en av byggnaderna i filmen förvaras ett gammalt horn. Enligt legenden förde vikingar med sig detta horn på sina färder. När man återvände till bygden skulle de blåsa i hornet, varvid de hemmavarande kvinnorna gick ner till stranden för att möta sina män och för att älska. Hornet testas och de medverkandes reaktion vittnar om att legenden är sann."

Denna svenska succefilm har exporterats till USA och Storbritannien där den går under namnet Come and Blow the Horn. Sant på så många nivåer.

Helt klart är att denna präst är av hednisk karaktär. Att blåsa i horn är inget Svenska kyrkan accepterar, det såg man till för ca 1000 år sedan när man avlägsnade alla vikingar från Sverige och såg till att Jesus blev vår homie. Nu verkar det däremot som om man inte lyckades få bort alla vikingar. En liten klick har levt ett tyst och skyddat liv långt in i Orsas skogar i Dalarna där man praktiserar nordisk mytologi för att en dag hoppas komma till Valhall. Man har till och med lyckats infiltrera kyrkan med att få en person bli utnämnd som präst. Precis som Dan Brown i boken Da Vinci-koden låter oss förstå att det finns massa dolda symboler i Da Vincis verk, låter denna präst oss förstå att det finns en och annan dold hednisk tro i den kristna läran. Det är bara det att de gör det på olika sätt.

Bloggen tycker att en hednisk viking inte ska få vara präst i Svenska kyrkan, så det är dags för honom att "Quit his dayjob".
Bloggen rekommenderar: Bli katolsk präst i stället. De har en helt annan syn på det där med sex. Att ha åkt till Frankrike med unga pojkar (strunta i flickorna) och haft porr på t-shirten kan ju bara ge maximal credd bland katolska prästerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0