Quit your dayjob, rasistrektorn på Dammhagsskolan!

Bakgrund
Landskrona, staden som tagit täten som Sveriges mest ocharmiga stad nummer ett med Sverigedemokrater springandes runt i kommunkorridorerna och en hög arbetslöshet, verkar endast hamna i medias fokus när misärens fula tryne visar sig. Nu har kommunens grundskola (klass 7-9) Dammhagsskolan gjort bästa möjliga reklam för främlingsfientliga och rasister som tycker att "att det får vara nog nu" och att invandrare bara är "parasiter". Det har kommit fram att flera lärare uttalat sig diskriminerande, kränkande och rasistiskt gentemot skolans elever.
Bland annat ska lärare ha sagt att "alla muslimer är terrorister" och att eleverna inte är välkomna i Sverige och borde därför flytta tillbaka "hem". Detta trots att många av dem är födda i Landskrona. Andra lärare och före detta anställda vittnar om vissa lärares rasistiska glåpord som man sagt både till elever och bakom deras ryggar:"Jag kan inte ta hand om alla barns som trillar in i Sverige" eller "ut med dom jävla aporna".

Dammhagsskolan har 79% elever med utländskt påbrå, något som alltså tydligen inte uppskattas av de s.k. pedagogerna. Skolan har haft problem med "oroligheter" och skadegörelser enligt Skolfront och brandlarmet går ofta.

Patrik Helgesson
Patrik Helgesson, rektor för Dammhögsskolan.

När en av skolans rektorer, Patrik Helgesson, får frågan om det finns lärare på skolan som behandlar elever rasistiskt ljuger han rakt upp i kameran med ett tydligt (så tydligt som skånskan tillåter iaf) "nej". Han förbiser helt och hållet det brev som flertalet föräldrar skickade till skolledningen redan i mars, där man uttryckte sin oro över elevernas arbetsmiljö. Bland annat skrev man:



"Våra barn uttrycker ofta en känsla av att vara diskriminerade och orättvist behandlade av sina lärare på skolan och detta är inget nytt för oss. Utöver det känner barnen sig hindrade att berätta för skolledningen vad som sker i klassrummen eller alternativt låter oss föräldrar ta tag i det, i rädsla för att råka ut för repressalier i efterhand."


Kommentar
För det första, det är upp till var och en att tolka läroplanen som han eller hon vill. På Dammhagsskolan verkar personalen ha en väldigt enig syn på hur man ska tillämpa läroplanen. Bland annat står det att "Skolan har en viktig uppgift när det gäller att förmedla och hos eleverna förankra de grundläggande värden som vårt samhällsliv vilar på. I överensstämmelse med den etik som förvaltats av kristen tradition och
västerländsk humanism sker detta genom individens fostran till rättskänsla,
generositet, tolerans och ansvarstagande.
"
Och det har de gjort med bravur! Landskrona, i hård konkurrens med Bromölla, Bjuv, Vellinge och Sjöbo om Skånes största rövhål har tagit sin medborgerliga uppgift på allvar när de förankrat de grundläggande värden som deras samhällsliv vilar på. Man har systematiskt under flera års tid sett till att "blattarna" fått klart för sig att de är andra klassens medborgare, inte välkomna till paradiset Landskrona där allt var frid och fröjd innan muslimerna och kosovoalbanerna kom dit. Att Landskronas ekonomi har hamnat i fritt fall sedan början av nittiotalet med tretusen jobb som gått förlorade pga de nerlagda varven och att ingen stad drabbats lika hårt av industridöden hör liksom inte till.

Eller, så är det helt enkelt så att en stor del av personalen i Dammhagsskolan är idiotiska rasister. Och det yttersta ansvaret vilar då på rektorn och han verkar ju tycka att skolan fungerar kanonbra.

Nej du, Patrik Helgesson, det är dags för dig att quit your dayjob! På vägen till Arbetsförmedlingen kan du ta med dig några av dina kollegor som står för de rasistiska uttalandena.

Bloggen rekommenderar nytt jobb: Fönsterputsare. Då kan Helgesson prata hur mycket skit som helst till fönstren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0