Quit your dayjob, nationella försäkringssamordnaren Cecilia Udin

Cecilia Udin är nationell försäkringssamordnare och ska på regeringens uppdrag se till att försäkringssystemet sköts så effektivt som möjligt. Hon ska se till att det "generösa" statliga skyddsnätet inte utnyttjas. Arbetsförmågebegreppet ska inte vara medicinskt utan en politisk avvägning, som regeringen bestämmer om.

Från och med årsskiftet kommer Försäkringskassan helt ta över bedömningen av sjukas arbetsförmåga från läkarna. Fram tills nu har det varit så att läkarna gjort en bedömning på vilken nivå den sjukes arbetsförmåga är, men från och med första januari så får dessa utredningsläkare inte uttala sig om det.
Cecilia Udin tror att det kommer att ge en mer rättvis bild av den sjukes situation. Hon säger att det kommer vara upp till Försäkringskassans handläggare att bedöma om man kan jobba eller inte. Läkarna fråntas helt och hållet det ansvaret. Enligt henne är syftet "att bedömningarna ska bli mer i enlighet med den nya sjukförsäkringen."

Fru Udin fungerar som en utmärkt "livscoach" till läkarna när hon uppmanar dem till att se vad deras patienter kan göra, inte vad de inte klarar av. Glaset är halvfullt helt enkelt. Att läkarna är kritiska till att de ska utreda sjukskrivna utan någon rättighet att bedöma arbetsförmågan spelar i det här fallet ingen roll.


Same same but different?

Cecilia Udin sköter faktiskt sitt jobb alldeles utmärkt,, så egentligen borde jag inte be henne att säga upp sig. Hon har helt rätt när hon säger att man kommer att ge en mer rättvis bild av den sjukes situation. Som det är nu kan ju sjuka människor få för sig att få ersättning när de blir sjukskrivna. Hur befängt är inte det?!

Jag menar, om du bara är deprimerad för att din dotter tagit självmord, har kronisk smärta i axlar, rygg, nacke, armar, har svåra värkar vid graviditet eller har något så löjligt som en tumör (Akromelagi) vilket gör att du får en allvarlig kronisk skada och bestående mer för livet, ska du inte komma här och tro att du inte kan jobba! Glaset är ju för fan halvfullt!!!

Bloggen rekommenderar nytt jobb till Cecilia Udin: Läkare för Försäkringskassan. Lättaste jobbet ever, behöver bara ha en stämpel "Work or die tryin" på skrivbordet.

Kommentarer
Postat av: bahar

hahahah

vilka mutor handläggarna kan ta för sig

2010-12-23 @ 11:24:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0