Quit your dayjob, Peter Settman!

SVT senaste storsatsning som ska locka hem miljoner -tvtittare varje söndagkväll heter Minuten och leds av hela Sveriges tv-älskling Peter Settman. Allt han tar i brukar bli guld värt och ett tag var han nästan lika hausad och överskattad som Robyn är idag. Båda verkar veta vad den medvetna svennen där hemma vill ha: något som inte är superamerikanskt så att vi känner oss som copycats, utan något genuint svenskt, för det blir alltid internationellt gångbart. Svensk standard håller hög klass och det vet resten av världen. Att det sedan blir skrämmande likt sin amerikanska version visar bara hur bra och svenskt man har gjort det.

Enligt SVT är Minuten "en gameshow med nervpirrande och smått knasiga tävlingsmoment." Det går ut på att under en minut klara av en utmaning. En helt uppskruvad och troligen ADHD-diagnostiserad deltagare ska på bästa sändningstid få sin koordination, precision och inlärningsförmåga prövad. Utmaningarna varierar i svårighetsgrad och ju fler utmaningar man klarar av desto större blir prispotten, som landar på 250 000 kronor.

Några av de knasiga tävlingsmomenten är att blåsa på spelkort tills det återstår ett kort från högen, blåsa ner pingisbollar i ett glas vatten (tydligen är utblåsning och pingisbollar frekvent återkommande i programmet), skjuta ner tomma burkar med gummisnoddar, eller "very good, gummisnodd" som utmaningen heter. På riktigt. Det låter så spännande att programmet borde vara barnförbjudet och tv-hallåorna gå ut med varningar till känsliga tittare, gravida och hjärtsjuka att underhållas på egen risk.

Dessa übersvåra utmaningar kan tydligen inte vem som helst klara av. Därför har SVT haft en uttagningsrunda och de lyckligt lottade har fått åka på träningsläger för att öva upp sina skills och bli bäst i Sverige på att blåsa pingisbollar.

Något som också bör uppmärksammas är programmets inramning. Med en snygg studio och en metallisk röst som ska förklara tävlingsmanualen med hjälp av 3D-grafik är man inte långt ifrån ejakulation. Stöten kommer när Peter Settman vänder sig om i 3/4-läge mot kameran och pratar lite med TV-tittarna. Då vet man att man fått valuta för pengarna.

ps
Peter Settman bör säga upp sig!

Peter Settman, du är ansvarig för att ha tagit hit detta program från USA (som ironiskt nog är en svensk idé). Bara för att Filip och Fredrik larvar runt hela tiden och gör ganska meningslösa saker behöver det inte betyda att du också kan göra det. De har en självdistans och gör det med glimten i ögat. Men du är allvarlig när du ger tips på hur man ska skjuta ner burkar med gummisnoddar. Därför bör du säga upp dig från ditt jobb!

Bloggen rekommenderar nytt jobb: Lekledare på finlandsfärjan. Där kan du vara hur innovativ du vill, det är ändå ingen (nykter) som kommer att ställa dig till svars!

Kommentarer
Postat av: bahar

stackars settman

för mig e hanfortfarande ronnie å ragge

2010-12-28 @ 00:05:30
Postat av: Hampus Eckerman

Försöktes redan av Ingvar Oldsberg för 20-25 år sedan. Programmet hette "Oss skojare emellan" och ansågs som ett som skulle användas i helvetet för att plåga osaliga själar.

2010-12-30 @ 10:47:49
URL: http://motbilder.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0