Quit your dayjob, Svenskt näringsliv!


Ah, vad befriande att någon äntligen tar sitt förnuft tillfånga och lyssnar på regeringen. De har inte fått några löpsedlar för all EXTREMHALKA och TÖKAOS senaste dagarna. Sen händer det lite grejer i Tunisien ryktas det om (svenska jägare som åkt på ett kok stryk, tunisierna måste ha telepaterat med vargarna i Sverige), men vad fan, det töar ju i Sverige!

Svenskt näringsliv har förstått det dolda budskapet från regeringen om hur man bäst tillämpar all begåvning i Sverige som bara sitter på rumpan och cashar in feta bidrag. Räddningen stavas praktikplatser! Inget nyhet direkt, jag vet, men då ska du läsa detta:

På Gotland, Sveriges svar på Miami, Koh pan ang och Ibiza i ett, bjuder Svenskt näringsliv tillsammans med vapendragarna Swedbank och Arbetsförmedlingen på en sopplunch för att berätta hur näringslivet kan göra för att exploatera just dig, gotländska ungdom!

Det hade inte varit möjligt om inte Arbetsförmedlingen ”på senare tid justerat sina krav och förenklat för företag som är villiga att erbjuda praktikplatser.” Med andra ord betyder det att ett företag får 5 000 kronor för att ta emot en arbetslös stackare. Det är lite som ett desperat fem-i-tre-ragg, av typen ”snälla snälla tar du inte den här 22-åringa Kenosonen så blir han ensam och börjar gråtrunka i garderoben”.

Svenskt näringsliv marknadsför detta event med att först skrämma upp gotlänningarna ”Gotland har i dagsläget nära 400 arbetslösa ungdomar i åldern 18 till 25 år! För ungdomarna och för Gotland är detta ett allvarligt läge”, för att sedan själva ge svar på lösningen ”Vi måste alla bidra till att förbättra situationen för våra unga. Ett sätt är att ta emot praktikanter. Detta är en möjlighet för dig som företagare att göra en insats för våra unga och för din och Gotlands framtid!”



I sann hederlig och välvillig anda bjuder alltså Svenskt näringsliv på sopplunch till de som anmäler sig. För oss som växt upp med Hollywoods dåliga samvete på TV (jo då, det stavas thanksgiving) vet vi att inget får en rik människa må lika bra som att servera soppa till sina mindre lyckade medmänniskor en gång om året. Arrangörerna på Visby tänker alltså inte vara sämre och bjuder på en härlig sopplunch de med. Man vill ju få klart för praktikanterna var i hierarkin de befinner sig.

Det är dags för Thomas Engström från Swedbank och Lena Broén från Arbetsförmedlingen samt arrangörerna från Svenskt näringsliv som inte har namngetts att säga upp sig från sina jobb! Gotland och resten av oss i Sverige behöver inte fler praktikplatser till ungdomar som resulterar i modern slaveri, värdelösa arbetsförhållanden och en ”lön” på typ 200-300kr per dag. Före skatt. Samtidigt får företagen casha in 5 000 kronor av Arbetsförmedlingen bara för att man varit så barmhärtiga och upplåtit en praktikplats. Arbetslinjen är fantastisk!


Bloggen rekommenderar nytt jobb: Författa kokboken ”best of soppluncher-how i scammed the swedish government”.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0